Piva
Létající minipivovar PSYCHOVAR
Psychovar začal původně jako domovarnický projekt Tomáše Bendy z Řevnic a jak už to někdy bývá, tento koníček mu postupem času poněkud přerostl přes hlavu. Nezbývalo tedy nic jiného, než Psychovar přetransformovat do podoby létajícího pivovaru.
Pecký pivovar - Pec pod Sněžkou
Naše láska k pivu se zhmotnila v prvním a jediném pivovaru v Peci pod Sněžkou. Tedy vlastně v minipivovaru. Nemáme ambice vyrábět ve velkém. Vaříme tradičními postupy, s kvalitními českými ingrediencemi a z pramenité horské vody.
Rovněž vaříme svrchně kvašené speciály IPA, summer APA, pšeničné pivo a další sezónní a speciální piva. Dodržujeme všechny receptury, správné postupy, doby kvašení a doby zrání! Na vyšší úroveň jsme povýšili také chlazení piva a stáčení piva i výčepní zařízení v Pivnici. Prioritou je čistota při vaření.
Naše piva nesou označení Pivo Sněžka - jedno z nich navíc má jasný odkaz k této nejvyšší hoře v ČR. A k tomu všemu přidáváme něco navíc: krásnou krkonošskou přírodu a čistotu národního parku spolu s ubytováním v sousedícím Bouda Máma wellness hotelu.
ELEKTRÁRNA - PIVO Z PLZNĚ
V experimentálním pivovaru Plzeňského Prazdroje, v budově bývalé elektrárny, vaříme piva, která nás baví!
Berounský medvěd - VÍTĚZ ROČNÍKU 2023 - KATEGORIE NELEPŠÍ PIVO FESTIVALU 2023
První zmínky o vaření piva v Berouně máme už z roku 1295. Tedy tradice hooooooodně dlouhá. Pivovar Berounský medvěd se pyšní varnami na přímý otop dřevem, tedy připomíná způsob výroby, který se ve středověku užíval. Pivo se tu vyrábí spodním kvašením z tradičních surovin. Jejich stránky najdete TADY.
Malý Janek
Už jste viděli Blondýnu z bazénu? Nebo Barboru nebo Americký sen? Svoboda, nejen v názvech, to je to, co láká na kvašený mok do Jinek k Malému Jankovi. Rádi se necháme překvapit odstínem bazénové blondýny i vůní amerického snu.
Plzeňský Prazdroj
Pivo, které dobylo svět! Věříme, že ho nemusíme dlouze představovat.
Známý pro svou zlatou barvu s obsahem alkoholu 4,4 % si zachovává tenhle spodně kvašený ležák z chmele Žatecký červeňák svoji kvalitu již po staletí. Jeho výrobní postup se od roku 1842, kdy byl Prazdroj uvařen a načepován v hostinci U Bílé růže na plzeňském náměstí poprvé, pro velký úspěch nezměnil. Do té doby pivo nemělo příliš dlouhou životnost a když v Plzni nechali vylít 36 sudů zkaženého piva, povolali do Plzně bavorského sládka Josefa Grolla, aby jim přišel vytrhnout trn z paty. Takový úspěch ovšem nečekal možná ani on sám. Bavorským postupem, ale s českým chmelem a sladem, pivo vypadalo úplně jinak. Bylo světlé, průhledné a zlaté. A takové je dodnes.
Žatecký chmel a plzeňský slad, to je Pilsner Urquell.
Ostatně o něm se nejvíc dozvíte na jeho oficiálních stránkách.
Birell
Nejprodávanější nealko pivo v Česku. Vyrábí se ze speciálních kvasinek, které produkují minimální množství alkoholu, ale zároveň dovolují nápoji projít stejným procesem, jako absolvuje klasické alkoholické pivo. Světlý Birell byl v roce 2012 oceněn jako nejlepší nealkoholické pivo roku na World Beer Awards 2012, ale posbíral i další ocenění.
Jestli nechcete přijít o pivní zážitek, ale zároveň si nemůžete nebo nechcete dopřát alko pivo, Birell pro vás na našem festivalu může být tou nejlepší volbou.
Ostatní pitivo
Pokud jdete na náš festival jako doprovod a nejste zrovna příznivci piva, máme pro vás klasiku i novinky v alko i nealko sféře.
Od Coca-Coly až po vodu, napojíte se, i když řídíte.
Pro neřidiče a ty, kteří raději posedí ve sklípku, než ve výčepu, máme samozřejmě v pohotovosti i několik lahví vína.