Piva

PIVOVAR KONRÁD

V současné době Vratislavický pivovar nabízí 10 druhů piv Konrad, včetně originálního červeného piva a Svatopavelského, které je vařeno podle původní receptury z počátku 20 století. Z každé degustační soutěže si sládek se svými kolegy přiváží diplomy potvrzující vysokou kvalitu místního piva.

PIVOVAR ŠEDIVÁK

Šedivák je v rámci pražských minipivovarů unikátem. Jednak svým umístěním v přízemí panelového domu nedaleko obchodního centra ODRA a jednak svým vznikem. Původní pivnice s nabídkou běžného masově vyráběného piva zde sídlila dvě desítky let. Ke zřízení minipivovaru v jeho prostorách došlo na protest proti neustálému zdražování těchto piv.

K PIVU NEODMYSLYTELNĚ PATŘÍ DOBRÉ JÍDLO - U NÁS ZAJIŠŤUJE VŠE HELLFOOD

Na naše burgery používáme maso výhradně z českých chovů a pečivo pro nás peče malá soukromá pekárna. Fungujeme třetím rokem, kdy se na různých akcích a festivalech staráme o hladové návštěvníky.

Pivovar Ostravar - MUSTANG - ČERNÁ BARBORA

Mustang  - nejúspěšnější ležácká inovace,která běží trhem. Ze tří druhů chmelů včetně divokého Kazbeku a tří sladů. Chuť jak bič.

Černá Barbora - černé zlato se čtyřmi druhy sladů a unikátní plnou chutí, ve které vítězí hořkost nad sladkostí dostala své jméno po patronce a ochránkyni dvanácti generací Ostravských havířů

TETÍNSKÝ MINIPIVOVAR BOŘIVOJ

Že je Tetín plný historie ví téměř každý z nás. Jeho součástí bylo i vaření piva. Z iniciativy Tetíňáků se tato tradice obnovila a vy tak můžete vyzkoušet Tetínského Bořivoje. Pivo pro nás vaří z Tetínského sladu pivovar Moucha. Bořivoj byl poprvé čepován 05.06. 2021 na kulturní akci Průvodu vévody Štěpána II. Všechno pivo se tenkrát úspěšně prodalo. Bořivoj je  i nadále přítomen na dalších kulturních akcí.

Pecký pivovar - Pec pod Sněžkou

Naše láska k pivu se zhmotnila v prvním a jediném pivovaru v Peci pod Sněžkou. Tedy vlastně v minipivovaru. Nemáme ambice vyrábět ve velkém. Vaříme tradičními postupy, s kvalitními českými ingrediencemi a z pramenité horské vody.

Rovněž vaříme svrchně kvašené speciály IPA, summer APA, pšeničné pivo a další sezónní a speciální piva. Dodržujeme všechny receptury, správné postupy, doby kvašení a doby zrání! Na vyšší úroveň jsme povýšili také chlazení piva a stáčení piva i výčepní zařízení v Pivnici. Prioritou je čistota při vaření.

Naše piva nesou označení Pivo Sněžka - jedno z nich navíc má jasný odkaz k této nejvyšší hoře v ČR. A k tomu všemu přidáváme něco navíc: krásnou krkonošskou přírodu a čistotu národního parku spolu s ubytováním v sousedícím Bouda Máma wellness hotelu.

Pivovar Beránek

Věnujeme se vaření především světlého ležáku tradiční českou metodou. Proto se v našem portfoliu nachází hned tři světlá piva, 10° (Jehně), 11° (Ovečka), 12° (Beran) a tmavý speciál 14° (Černá ovce). Všechna piva, které se u nás vaří jsou spodně kvašená. Vyznačují se příjemnou, lehce vyšší hořkostí s postupným dozníváním. Doba ležení se pohybuje od 4 do 6 týdnů. Piva jsou nefiltrovaná a nepasterovaná.

ELEKTRÁRNA - PIVO Z PLZNĚ

V experimentálním pivovaru Plzeňského Prazdroje, v budově bývalé elektrárny, vaříme piva, která nás baví!

Berounský medvěd - VÍTĚZ ROČNÍKU 2023 - KATEGORIE NELEPŠÍ PIVO FESTIVALU 2023

První zmínky o vaření piva v Berouně máme už z roku 1295. Tedy tradice hooooooodně dlouhá. Pivovar Berounský medvěd se pyšní varnami na přímý otop dřevem, tedy připomíná způsob výroby, který se ve středověku užíval. Pivo se tu vyrábí spodním kvašením z tradičních surovin. Jejich stránky najdete TADY.

Malý Janek

Už jste viděli Blondýnu z bazénu? Nebo Barboru nebo Americký sen? Svoboda, nejen v názvech, to je to, co láká na kvašený mok do Jinek k Malému Jankovi. Rádi se necháme překvapit odstínem bazénové blondýny i vůní amerického snu. 

Plzeňský Prazdroj

Pivo, které dobylo svět! Věříme, že ho nemusíme dlouze představovat.

Známý pro svou zlatou barvu s obsahem alkoholu 4,4 % si zachovává tenhle spodně kvašený ležák z chmele Žatecký červeňák svoji kvalitu již po staletí. Jeho výrobní postup se od roku 1842, kdy byl Prazdroj uvařen a načepován v hostinci U Bílé růže na plzeňském náměstí poprvé, pro velký úspěch nezměnil.  Do té doby pivo nemělo příliš dlouhou životnost a když v Plzni nechali vylít 36 sudů zkaženého piva, povolali do Plzně bavorského sládka Josefa Grolla, aby jim přišel vytrhnout trn z paty. Takový úspěch ovšem nečekal možná ani on sám. Bavorským postupem, ale s českým chmelem a sladem, pivo vypadalo úplně jinak. Bylo světlé, průhledné a zlaté. A takové je dodnes.

Žatecký chmel a plzeňský slad, to je Pilsner Urquell.

Ostatně o něm se nejvíc dozvíte na jeho oficiálních stránkách.

 

Birell

Nejprodávanější nealko pivo v Česku. Vyrábí se ze speciálních kvasinek, které produkují minimální množství alkoholu, ale zároveň dovolují nápoji projít stejným procesem, jako absolvuje klasické alkoholické pivo. Světlý Birell byl v roce 2012 oceněn jako nejlepší nealkoholické pivo roku na World Beer Awards 2012, ale posbíral i další ocenění.

Jestli nechcete přijít o pivní zážitek, ale zároveň si nemůžete nebo nechcete dopřát alko pivo, Birell pro vás na našem festivalu může být tou nejlepší volbou.

 

Ostatní pitivo

Pokud jdete na náš festival jako doprovod a nejste zrovna příznivci piva, máme pro vás klasiku i novinky v alko i nealko sféře.

Od Coca-Coly až po vodu, napojíte se, i když řídíte.

Pro neřidiče a ty, kteří raději posedí ve sklípku, než ve výčepu, máme samozřejmě v pohotovosti i několik lahví vína.